Mardin'de Bir Oryantalist;Marius Bauer" Resim Sergisi

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi,Hollandalı Oryantalist ressam Marius Bauer'in eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Marius Bauer,Doğu'nun büyüsüyle karşılaşacağı ilk seyehatini 1888'de 21 yaşındayken gerçekleştirdi. Gemiyle Osmanlı topraklarına ulaştı,önce İzmir'e uğradı,ardından İstanbul'a vardı.Bu seyahat sırasında yaptığı ve sonraki Oryantalist yapıtlarının çekirdeğini oluşturacak 100 oymabaskı,dönüşünde sanatseverler tarafından övgüyle karşılandı.

Marius Bauer,İstanbul,İzmir,Edirne ve Bursa'nın yanı sıra,Güneydoğu Anadolu topraklarından geçerek Beyrut, Tel Aviv, Kudüs'e ulaştığı Doğu seyahatlerini, I.Dünya Savaşı'na kadar sürdürdü. Seyahatlerinde yaptığı yağlıboya tablolar, oymabaskılar ve eskizler, Bauer'in Hollanda'daki ailesine ve dostlarına Doğu şehirlerindeki izlenimlerini yazdığı mektuplardan alıntılarla birlikte, Türkiye'de ilk kez Mardin'de,Dilek Sabancı Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Sergi Boyunca Mardinli çocuklar ve gençler için eğitim programları düzenleniyor.