Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi –Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nde ziyarete açılan “Seyreyle Ara Güler Mardin’de” sergisi kapsamında, Aralık 2011-Mayıs 2012 tarihleri arasındaki altı aylık dönemde, 7-14 yaş grubu çocuklar için eğitim programları düzenlenmektedir. Sabancı Vakfı’nın sponsorluğunda yürütülen  eğitim programı, her hafta Salı ve Çarşamba  günleri gerçekleştirilmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 23 okul etkinliğimize katılacaktır. Bu eğitimden toplam 1840 öğrenci faydalanacaktır.Sakıp Sabancı Müzesi Eğitim Danışmanı “Söz Danışmanlık” tarafından hazırlanan eğitim programımız rehber eşliğinde, interaktif teknikler kullanılarak sergi gezdirilmesi; fotoğrafa nasıl bakılacağı ve Ara Güler’in fotoğraflarının nasıl yorumlanacağı  konularını içermektedir. Fotoğrafın tarihi ve teknikleri ile ilgili bilgi alacak olan çocukların, onlar için özel olarak hazırlanan çekim alanında, insan manzaraları ile kendi oluşturdukları “anların” fotoğraflarını çekmeleri planlanmaktadır.